|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۰
کد خبر: ۳۳۱۰۵۵
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۴

یک متخصص عفونی، با بیان اینکه امکان پیش بینی درباره پیک های بعدی و شدت و ضعف آن وجود ندارد، تصریح کرد: به مردم توصیه می کنیم که حتما هر دو دوز واکسن کرونا را بزنند و خطر بیماری کووید۱۹ را همچون دیگر بیماری های موجود بپذیرند و از خودشان مراقبت کنند.

به گفته دانشمندان و محققان و پژوهشگران علوم پزشکی، ویروس کرونا همانند بسیاری از ویروس‌های قوی که انسان‌ها نتوانستند از پس آنها برآیند، برای همیشه در جهان باقی خواهد ماند، اما این بدان معنا نیست که برای همیشه قرار است انسان‌ها خانه‌نشین شوند و در قرنطینه بمانند.

بهترین راه برای رسیدن به نقطه ایمنی جمعیت انسان‌ها در مقابل ویروس کرونا، واکسن است؛ به ویژه برای جمعیت خاصی که قبلا در معرض ابتلا به این ویروس قرار گرفته‌اند یا هنوز قرار دارند.

کروناویروس بسیار شایع و قابل انتقال است و محتمل‌ترین سناریو این است که این بیماری همه‌گیر در برخی نواحی که افراد زیادی مبتلا یا واکسینه شده‌اند به پایان می‌رسد، اما این ویروس همچنان در سطوح پایین‌تر در دنیا شیوع پیدا خواهد کرد.

دکتر آیدین پورکاظمی در گفت وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که «آیا احتمال شکل گیری پیک های بعدی کرونا وجود دارد؟»، اظهار کرد: ویروس کرونا و بیماری کووید۱۹ همچنان در دنیا وجود دارد و مانند سایر بیماری های عفونی همچون آنفلوانزا از بین نخواهد رفت و با بشر همراه و ماندگار خواهد بود.

وی با بیان اینکه هرگونه عادی انگاری درباره ویروس کرونا احتمال شیوع بیشتر و ایجاد پیک را به دنبال دارد، افزود: اگرچه اغلب کشورها از جمله ایران واکسیناسیون کرونا را آغاز کرده اند، اما واکسن روشی برای کنترل بیماری و جلوگیری از مرگ و میر است و نمی توان از انتقال بیماری جلوگیری کرد.

این متخصص بیماری های عفونی، با اشاره به توصیه همه پزشکان و محققان ویروس شناسی دنیا مبنی بر لزوم استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی تا پایان پاندمی کرونا، خاطرنشان کرد: در برخی از کشورها که واکسیناسیون جمعیت خودشان را به پایان رسانده اند، شاهد کاهش استفاده از ماسک هستیم؛ البته میزان رعایت پروتکل های بهداشتی سیاست هر کشور محسوب می شود و برخی از کشورها همچنان پایبند به ماسک و فاصله گذاری هستند.

پورکاظمی، تزریق دو دوز واکسن را موجب ایمنی زایی در افراد دانست و یادآور شد: واکسن می زنیم که دچار حالت خفیف بیماری شویم و به معنی عدم ابتلا به کرونا نیست و مادامی که پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنیم، احتمال انتقال ویروس و مبتلا شدن ما وجود دارد.

وی با بیان اینکه امکان پیش بینی درباره پیک های بعدی و شدت و ضعف آن وجود ندارد، تصریح کرد: به مردم توصیه می کنیم که حتما هر دو دوز واکسن کرونا را بزنند و خطر بیماری کووید۱۹ را همچون دیگر بیماری های موجود بپذیرند و از خودشان مراقبت کنند. به عنوان مثال سالیان سال است که با بیماری آنفلوانزا مواجه هستیم و هنوز موفق به توقف انتقال این ویروس نشدیم، اما با واکسن از حالت های شدید آن حلوگیری کردیم.

این متخصص عفونی، در پاسخ به این سوال که «می توانیم برای افزایش ایمنی زایی اقدام به تزریق دوز سوم واکسن کرونا کنیم؟»، متذکر شد: دوز سوم یا یادآور معمولا چند ماه بعد از ایمنی زایی دوز دوم تزریق می شود، اما با توجه به اینکه هنوز بخش قابل توجهی از جمعیت جهان موفق به تزریق دوز اول نشدند، امکان تزریق دوز یادآور وجود ندارد و اولویت با تزریق دوز اول و دوم است.

پورکاظمی، با بیان اینکه فرایند واکسیناسیون و تعیین واکسن براساس دستورالعمل های وزارت بهداشت انجام می شود، عنوان کرد: افرادی که دوز اول واکسن خود را دریافت کرده اند و به دنبال تغییر واکسن در دوز دوم هستند، باید براساس این دستورالعمل ها اقدام کنند، زیرا شرایط خاص دارد و پلتفرم واکسن ها باید مشابه باشد و امکان تزریق هر نوع واکسنی حتی در دوز یادآور وجود ندارد و تعیین نوع واکسن بر عهده وزارت بهداشت است.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین